martes, 16 de junio de 2009

Sortida al Cim d'Àligues

El passat diumenge 14 de Juny, vàrem fer la sortida al Cim d’Àligues (centre únic en el seu gènere en l’estudi, mostra, cria i vol d’aus rapinyaires). Unes quantes famílies ens vàrem reunir per fer aquesta sortida lúdica per conèixer de més a prop les rapinyaires que habiten al nostre país i d’altres espècies de la resta del món.
Les portes del centre es van obri a les 12h i tot just entrar (amb molta puntualitat, sembla mentida venint d’uns Ullastrencs) ens dediquem a mirar les diferents aus que tenen repartides en els recintes del centre; ven diferenciats entre rapinyaires diürnes i nocturnes, així com un nodrit grup de falcònids.
A les 12:30h aprofitem per agafar lloc a la zona de vol, mentre la resta de la gent està fent la visita guiada. Per fi a les 13h comença l’espectacle: la veritat és que tot i que alguns membres ja ho van vist d’altres vegades, és fantàstic observar aus en vol tan properes i difícils de veure en condicions normals. Desprès de l’espectacle; allà les 13:50 ens preparem per fer un àpat molt amè, on cada un és porta allò que més li ve de gust (entrepans, carmanyoles i refrescos).
A les 17h torna a haver-hi una altra sessió de vol i com no els d’Ullastrell Natura hi som allà de nou, tornant a disfrutar de l’espectacle, amb un ambient molt més familiar i reduït que no pas la sessió del migdia. En aquest segon cas hi ha d’altres espècies diferents que les de l’exhibició del matí.
Finalment, tocades les 18h sortim del Cim d’Àligues, i alguns de nosaltres sortim amb la sensació de que hem vist quelcom que ens apassiona i que si no és en aquestes condicions, seria difícil de repetit una sessió ornitològica tan intensa.

No hay comentarios: